OK TV ukázala program i studia, chce předhonit TV Barrandov

úterý, 7. května 2024, 14:10 TV MediaGuru

Nová celoplošná televize OK TV představila svůj program, tváře i studia, ze kterých vysílá. Generálním ředitelem televize je Jan Hloch, jeho poradcem Jiří Balvín.

Tisková konference OK TV, zleva: Martin Hruška, Jiří Balvín, Jana Kaiserová, Artur Kaiser, zdroj: MediaGuru.cz

Tisková konference OK TV, zleva: Martin Hruška, Jiří Balvín, Jana Kaiserová, Artur Kaiser, zdroj: MediaGuru.cz

Nová televize OK TV vstupuje na televizní trh s heslem Televize, která vás ocení!. Vysílání zahájí ve čtvrtek 16. května odpoledne. Kromě zábavných, lifestylových a hudebních pořadů, včetně těch vysílaných live, nabídne divákům každý den i soutěže o ceny, které bude možné vyhrát s pomocí QR kódů

Divákům nabídne zpočátku téměř dvacítku pořadů vlastní tvorby. Televize nebude vysílat klasické zprávy, politiku ani krimi, naopak přinese talk show, soutěže, zábavné a lifestylové pořady a do budoucna také publicistiku. OK TV cílí na diváky primárně ve věku 35+, kteří vyhledávají „humor, pohodu a laskavost". Mezi tvářemi televize se objeví např. Šárka Vaňková, Alice Bendová, Pavel Anděl, Martin Dejdar, Aleš Cibulka, Miloš Knor nebo Eva Decastelo. V programu budou převažovat zábavní pořady, hudebních bude méně. Podrobný program uvádíme v boxu níže a v přiloženém dokumentu.

Základním obchodním modelem je prodej reklamního prostoru, OK TV chce přilákat inzerenty z řad českých menších zadavatelů. Reklamu si bude prodávat sama. Prodej reklamního času partnerům chce propojit se soutěžením pro diváky. 

Cílem nové OK TV není primárně soupeřit s velkými televizními hráči, ale dát možnost divákům, aby si sami vybrali, co chtějí sledovat. Podle slov generálního ředitele OK TV Jana Hlocha je cílem televize dostat se ve střednědobém horizontu na podíl 2 %.  Uvědomuje si, že jde o ambiciózní cíl, prvním krokem tak má být oslovení dostatečného počtu diváků k tomu, aby televize byla životaschopná. „Chceme oslovovat širokou škálu publika, nicméně naším typickým divákem, především v dopoledním čase, jsou primárně ženy. S posunem vysílacího času se pak publikum promění a televize se stává zajímavou pro celou rodinu, a to včetně dětí. Především o víkendech, kdy přináší vlastní tvorbu pro nejmenší,“ doplnil.

Generální ředitel Jan Hloch k novinářům z rodinných důvodů promluvil prostřednictvím audio vystoupení. Přestože není mediálně známý, uvedl, že začínal jako komentátor na Eurosportu a komentoval z tenisových grandslamů, ale i z šampionátů v atletice, judu, biatlonu nebo kopané.

Za projektem dále stojí jako autor koncepce Artur Kaiser, programový a obchodní ředitel OK TV. Na televizním trhu chybí podle jeho slov kanál, který by přinášel pozitivní obsah. „Chceme lidem dát prostor k tomu, aby se mohli odreagovat a dostali alternativu, že se můžou dívat na něco jiného," vysvětlil s tím, že tato idea byla klíčová pro vznik televize. Vzhledem k tomu, že je manažerem festivalu Votvírák, má blízko k hudbě, a proto volil hudební program.

„Nechceme lidem přinášet negativní zprávy, kterých je všude dost. Našim divákům chceme dát možnost se pobavit a zasoutěžit si. A to přímo ve studiu v některém z našich pořadů, stejně jako doma u obrazovek. Podařilo se nám totiž vybudovat unikátní model odměňování věrného diváka a v podstatě jej přilákat k tomu, aby se na naši stanici díval, protože se mu to zkrátka vyplatí,“ dodal generální ředitel OK TV Jan Hloch.

Poradcem generálního ředitele OK TV je dlouholetý mediální manažer Jiří Balvín, který byl mj. prvním generálním ředitelem TV Óčko. „Věřím, že bychom mohli do podzimu jeden baráček na Barrandově předběhnout a pak uvidíme, jak to půjde," naznačil záměr být na trhu silnější než TV Barrandov.

Nová zábavně-lifestylová a hudební OK TV uvádí, že je „ryze česká soukromá televize” bez dotací a zahraničního kapitálu. Podle obchodního rejstříku je v současnosti jediným vlastníkem společnosti OK Music Television, která drží licenci, Jan Hloch. Už v tuto chvíli ale má probíhat přepis v obchodním rejstříku, kdy většina (70 %) bude v držení Jany Kaiserové, finanční ředitelky OK TV.

Autorem multifunkčních studií je Martin Hruška, stage designér, který má za sebou řadu televizních, kulturních i sportovních projektů u nás i v zahraničí, včetně spolupráce s hvězdami showbyznysu. Při realizaci ateliérů OK TV se inspiroval těmi, které fungují ve světě.

Televize OK TV bude dostupná v celoplošném multiplexu 24 společnosti Digital Broadcasting ve standardním rozlišení. Zároveň se dokončují jednání s operátory placené televize, mezi nimiž jsou i O2, T-Mobile či Vodafone, kde bude signál operátorům k dispozici ve Full HD. Provozovatel kanálu nebude požadovat za šíření v nabídkách žádné poplatky. V tuto chvíli jediným veřejně známým operátorem je Sledování TV. Se šířením na satelitu se aktuálně kvůli nákladům na distribuci nepočítá.

Tváře OK TV, zdroj: Lukáš Polák

Tváře OK TV, zdroj: Lukáš Polák

Program OK TV

Každý všední den od 8:30 do 12:00 se představí živě vysílaný moderovaný komponovaný lifestylový blok OK Start. V něm diváci uvidí tři dvojice: Radku Pavlovčinovou a Dominika Porta, Báru Mottlovou a Vojtu Sklenáře a Veroniku Lálovou s Tomášem Löblem. V pořadu se objeví známé osobnosti z řad zpěváků, muzikantů, herců, sportovců, ale i odborníků vždy na dané téma dne. Chybět nebude ani ‚rychlé vaření’ Chutně s Betty a Vojtou s partnerskou dvojicí Betty a Vojtou Urbanovými.

Ve vysílání se objeví dále soutěžní pořady Jeden na jednoho s moderátorem Petrem Šiškou, kde mohou diváci vyhrát až 100 tisíc Kč, stejně jako Co Čech, to profesor, kde průvodce René Kekely zastavuje na ulici kolemjdoucí a pokládá jim otázky. Za každou správnou odpověď vyhrávají 100 Kč, celkově mohou získat až 1 000 Kč. Stejný moderátor převede nově do televizního éteru i svou talk show Face to face, kdy si tváří v tvář povídá se zajímavými lidmi.

Z hudebního světa bude v programové nabídce Kartotéka Martina Hrdinky, Fesťák s Genny Ciatti, Hitparáda s Radkou Pavlovčinovou a do televizního éteru se po mnoha letech vrací i Pavel Anděl. Každou středu bude živě vysílaná jeho Andělská noc

Svět cirkusů, manéží a varieté poodhalí ve speciálním pořadu Hvězdy manéže moderátorka a zpěvačka Šárka Vaňková

Zprávy ze světa showbyznysu přinese každý den večer divákům OK TV pořad VIP Koktejl, kterým budou střídavě provázet Klára Šedová, Šárka Vaňková a Dominik Port.

S herečkou a moderátorkou Alicí Bendovou, její sestrou Andreou a jejich hosty mohou diváci OK TV několikrát do týdne vařit i péct v podvečerním projektu S Alicí v kuchyni.

O tématech, která zajímají (nejen) ženy, si se svými hosty z různých profesí, včetně uměleckých, budou pravidelně povídat Eva Decastelo a Bára Mottlová v pořadu Holky na tahu.

U Aleše Cibulky se v jeho talk show Sejdeme se u Cibulky budou scházet různé známé osobnosti z prostředí filmu, divadla a televize.

Lehce nekorektní a sarkastický humor přinese Talk show Miloše Knora.

Vysílat se bude také sportovní pořad Naplno s Veronikou Lálovou. Představí sportovní osobnosti.

Moderátor a zpěvák Tomáš Löbl si v pořadu Káraoke bude zvát do auta kolegy z branže.

Valentýna Bečková a Jakub Jenčík budou uvádět velký dětský soutěžní pořad Škola hrou, kde se proti sobě postaví děti ze základních škol versus dospělí z řad známých osobností.

Lešek Wronka s dcerou Magdalénou představí příběhy Tety Květy pro děti, a břichomluvec Zdeněk Polach a jeho loutka Matýsek přinesou dětskou show Zdeněk a Matýsek.

Detailní informace o pořadech a tvářích OK TV je možné dohledat v materiálu níže.

OK TV sídlí na pražském Žižkově, v budově po Raiffeisen stavební spořitelně má k dispozici čtyři multifunkční studia včetně největšího s LED obrazovkou. „Myslíme si, že jsme zcela unikátní jednak v tom, že tvoříme vlastní obsah, a také proto, že jsme dokázali vybudovat studia za necelý půlrok. Zároveň i z toho důvodu, že jsme dokázali díky ‚televiznímu developmentu‘ rozjet plnohodnotnou stanici. Náš model byl podobný tomu, jako u klasických developerů, kteří nejprve prodají byty či domy, a až pak začnou stavět. Našemu velmi zkušenému týmu se podařilo prodat podstatnou část reklamního času ještě před zahájením vysílání,“ uzavřel obchodní a programový ředitel televize Artur Kaiser.

Nová televize OK TV zahájí své vysílání 16. května

neděle 5. května 2024

-mav-